Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premiership: City preko Bournemoutha do drugog mjesta

city

Fudbaleri Manchester Cityja savladali su Bournemouth u posljednjem meču 25. kola Premiershipa i vratili se na drugo mjesto na tabeli.

Izabranici Pepa Guardiole su od samog starta preuzeli inicijativu i krenuli da pritiskaju protivničku odbranu, ali su u 15. minutu doživjeli peh jer se povrijedio Gabriel Jesus.

Brazilac je morao da ustupi mjesto Sergiju Agueru, a Raheem Sterling je u 27. minutu imao prvu veliku šansu. Ipak, uz pomoć sreće i stative Bournemouth se odbranio, ali nije uspio desetak minuta kasnije kada je isti igrač pogodio mrežu.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi domaćin u nastavku krenuo u silovitu ofanzivu – u prvih dvadesetak minuta igralo se ispred kaznenog prostora Cityja, pokušavali su igrači Bournemoutha sa distance, ali nisu uspjeli da probiju golmana Wilfreda Caballera.

Kazna je stigla u 69. minutu i opet je Sterling bio u glavnoj ulozi. Lijepo je prošao po lijevoj strani, ubacio loptu na peterac do Aguera, koji stiže da je zahvati, a potom je Mings šalje u svoju mrežu.

City je sačuvao prednost do kraja i vratio se na drugu poziciju sa 52. boda, dva više od Tottenhama i Arsenala. Bournemouth je ostao na 14. mjestu sa 26 bodova.

http://www.dailymotion.com/video/x5bnjzp_b-m-0-2_sport