Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premiership: “Lisice” zaustavljene, Chelsea grabi ka Evropi

lisice

Fudbaleri Leicestera remizirali su u 28. kolu Premiershipa i omogućili Tottenhamu da se izjednači na prvom mjestu u sredu.

“Lisice” su igrale 2:2 sa ekipom WBA koji je poveo u Leicester u, gubio na poluvremenu, ali je na kraju ipak uspio da izbjegne poraz.

Ekipa Chelseaja slavila je 2:1 u Norwichu i primakla se na pet bodova poziciji koja vodi u Ligu Evrope.

Everton je sa 3:1 nadigrao posljednjeplasiranu Aston Villu u Birminghamu, Bournemouth je savladao Southampton 2:0, dok su Sunderland i Crystal Palace remizirali 2:2.

WBA je neočekivano poveo u Leicesteru preko Rondona u 11. minutu, ali lider Premiershipa stiže do preokreta do poluvremena golovima Drinkwatera i Kinga.

U petom minutu nastavka Gardner donosi izjednačenje, uslijedio je žestok pritisak “lisica” na gol WBA, ali nisu uspjele da zabilježe pobjedu.

Ovo je prilika za Tottenham da eventualnom pobjedom nad gradskim rivalom West Hamom preuzme prvu poziciju, doduše izjednačen sa Leicesterom.

Chelsea se polako vraća u vrh tabele, “plavci” su u Norwichu zabilježili treću uzastopnu, a četvrtu pobjedu u posljednjih šest kola.

Gosti su meč riješili u prvom poluvremenu pogocima Kenedyja u prvom i Coste u posljednjem minutu, dok je Redmond 20 minuta prije kraja ublažio poraz domaćina.

Everton se takođe vratio u život, golovima Morija, Lennona i Lukakua lako je slavio na Villa parku.

Sunderland je vodio poslije prvog poluvremena protiv Palacea golom N'Doyea, ali Connor Wickham sredinom drugog dijela igre u roku od šest minuta donosi preokret sa dva gola.

Međutim, u samoj završnici meča Fabio Borini spašava bod “crnim mačkama” koje ostaju i dalje na granici zone ispadanja.