Premiership: Liverpool bez problema ponovo na drugom mjestu

liverpool

Fudbaleri Liverpoola ubjedljivo su savladali Stoke sa 4:1 u utakmici 18. kola engleskog Premiershipa.

Redsi su dan poslije “Boxing Daya” na Anfieldu dočekali Stoke, prvi primili gol, ali su već do poluvremena uspjeli da preokrenu i preuzmu kontrolu nad utakmicom.

Gosti su bolje otvorili utakmicu, imali nekoliko dobrih šansi, a do vodstva su stigli u 12. minutu preko Jonathana Waltersa.

Međutim, igrači Jurgena Kloppa stigli su do izjednačenja u finišu poluvremena, kada je Adam Lallana iskoristio grešku odbrane Stokea i pogodio iz mrtvog ugla za 1:1. Liverpool je nastavio sa napadima, što mu se isplatilo u 44. minutu – Firmino je gađao iz kaznenog prostora, a lopta od dvije stative završila u mreži.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, da bi u drugom dijelu domaćin nastavio gdje je stao u prvom. Redali su se napadi i odbrana gostiju kapitulirala je u 59. minutu. Giannelli Imbula Wanga je izgubio loptu, ona je došla na lijevi bok do Manea koji je oštro centrirao i natjerao stopera da ubaci u sopstvenu mrežu.

Desetak minuta kasnije u igru je ušao Daniel Sturridge koji je iz drugog kontakta sa loptom postigao gol. Ryan Shawcross mu je poklonio loptu, on prevario golmana i bez problema postavio konačan rezultat.

Nakon ovog trijumfa, trećeg uzastopnog, Liverpool se vratio na drugo mjesto sa 40 bodova, šest manje od prvoplasiranog Chelseaja, dok je Stoke pao na 13. poziciju sa 21 bodom.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo