kritičara je sve više

Premiership s VAR-om i bez njega: Nekima je itekako pomoglo

pep guardiola (1)

Samo Liverpool, Newcastle, Tottenham, Aston Villa i Watford bili bi tu gdje trenutno jesu

Nakon 12 kola, koliko se u Engleskoj koristi VAR, javnost na Ostrvu prilično je podijeljena. Videotehnologija je ponovno bila u centru pažnje na derbiju Liverpoola i Manchester Cityja, piše Index.hr.

Redsi su se pobjedom odvojili od najvećeg rivala Cityja i pobjegli na devet bodova, a Pep Guardiola je ovaj put doslovno divljao zbog sudačkih odluka. Glavni sudac Michael Oliver nije dosudio penal za City u šestoj minuti nakon čega su primili gol iz kontre.

Oliver je još jednom bio u centru pažnje kad je šest minuta prije kraja Sterling opet pogodio u ruku Alexandera-Arnolda. Sudac nije svirao ništa, a u tom je trenutku Pep Guardiola podivljao na klupi. Skakao je, vrištao i vikao Oliveru da u dva navrata nije želio pokazati na bijelu tačku nakon igranja rukom.

U subotu je, pak, VAR prekrižio gol Davida McGoldricka za izjednačenje Sheffielda protiv Tottenhama. Isprva se činilo da je gol regularan, ali onda je VAR utvrdio da je John Lundstram pri začetku te akcije bio u ofsajdu. Završilo je 1:1, a da VAR nije reagirao Sheffield bi možda odnio i pobjedu.

Evo kako bi izgledala tablica Premiershipa da ove sezone nije korištena VAR tehnologija, kome je najviše pomogao, a kome odmogao.

Samo Liverpool, Newcastle, Tottenham, Aston Villa i Watford bili bi tu gdje trenutno jesu, dok bi ostali klubovi bili na znatno drugim pozicijama u prvenstvu da nije bilo VAR-a.

Tako je, primjerice, VAR najviše “naštetio” Evertonu, West Hamu i Wolvesima, dok je najviše “pomogao” Leicesteru, Bournemouthu, Brightonu i Crystal Palaceu.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.

Rezultati by SofaScore