Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH: Elvis Mujić sudi jednu od važnijih ovosezonskih utakmica

elvis_mujic-

Šest utakmica 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igrat će se u subotu, 3. aprila, dok će preostala dva biti odigrana dan kasnije, odlučila je Takmičarska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

Nakon prvenstvene pauze uzrokovane nastupima i pobjedama reprezentacije BiH u Luksemburgu (3:0) i Švicarskoj (2:0), derbi susret igrat će se u Banjoj Luci u subotu od 18.30 sati. „Davljenik“ u borbi za opstanak Borac ugostit će Sarajevo, koje će tražiti pobjedu u nastojanjima da ostane u trci za odbranu titule prvaka BiH. U jednoj od značajnijih ovosezonskih utakmica pravdu će dijeliti Elvis Mujić iz Banovića, javlja Anadolu Agency (AA).

Mali sarajevski derbi u subotu od 16 sati odigrat će u nastavku prvenstva nezaustavljivi Željezničar i Olimpic, jedan od timova koji traži bodove spasa za ostanak u društvu najboljih. Meč na stadionu „Grbavica“ sudit će Edin Jakupović iz Bihaća.

Lider na prvenstvenoj tabeli Zrinjski gost je Slavije u nedjelju, 4. aprila, u ogledu u kojem će arbitar biti Ognjen Valjić iz Banja Luke. Sloboda će, uz suđenje takođe Banjalučanina Dragan Petrovića, u Mostaru biti gost starog rivala Veleža. Sve osim trijumfa izabranika trenera Husfera Musemića bilo bi iznenađenje, obzirom da su nekada slavni „rođeni“ zakucani za dno tabele i od naredne sezone bit će drugoligaši.

Poslije 22. odigrana kola Zrinjski i Sloboda imaju po 47 bodova, Sarajevo 42, Široki Brijeg i Željezničar po 40, Radnik 39, Čelik 31, Slavija i Mladost po 30, Vitez 28. Ispod crte, odnosno prema trenutnom stanju na tabeli državni šampionat, koji će od naredne sezone brojati 12 klubova napustili bi Borac (25 bodova), Olimpic (24), Travnik (20), Rudar Prijedor (18), Drina (16) i Velež (8).

PAROVI, SATNICA, SUDIJE 23. KOLA

subota

Željezničar – Olimpic (16 sati) (Edin Jakupović – Bihać)
Velež – Sloboda (16.30) (Dragan Petrović – Banja Luka)
Vitez – Drina (16.30) (Darko Obradović – Stolac)
Radnik – Travnik (16.30) (Mirza Tičić – Sarajevo)
Rudar Prijedor – Čelik (16.30) (Haris Kaljanac – Sarajevo)
Borac – Sarajevo (18.30) (Elvis Mujić – Banovići)

nedjelja

Slavija – Zrinjski (15) (Ognjen Valjić – Banja Luka)
Mladost – Široki Brijeg (16.30) (Admir Šehović – Sarajevo)