Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH: Sloboda dočekuje Mladost, derbi Sarajeva i Radnika

Sloboda ostaje na čelu tabele

Sedam utakmica 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igrat će se u subotu, 9. aprila, dok je duel Sarajeva i Radnika zakazan za nedjelju od 16 sati, saopšteno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Prema stanju na tabeli, meč Sarajeva i Radnika je i derbi narednog takmičarskog kruga. Sudit će ga Zoran Grbić iz Prijedora, javlja Anadolu Agency (AA).

Lider Zrinjski bit će domaćin „davljenika“ Borca, a Željezničar će pobjednički niz pokušati nastaviti u Zvorniku protiv Drine. Sloboda u šampionskoj trci sa Zrinjski ugostit će Mladost iz Doboja kod Kaknja, ekipu koja se bori za opstanak.

Olimpic jednu od posljednjih slamki spasa tražit će protiv otpisanog Veleža. Široki Brijeg je apsolutni favorit u ogledu sa Rudar Prijedorom. Čelik kojeg potresaju brojni problemi u Zenici će se sastati sa Slavijom, koja je serijom loših rezultata ugrozila svoj status u društvu najboljih.

Lokalni derbi na stadionu „Pirota“ igrat će Travnik i Vitez. Ukoliko gosti uzmu cijeli plijen gotovo sigurno ostat će u Premijer ligi. U tom slučaju komšije bi gurnuli u entitetsko takmičenje, Prvu ligu Federacije BiH.

PAROVI, SATNICA I SUDIJE

subota
Drina – Željezničar (14.30 sati, sudija: Ilija Živković – Orašje)
Sloboda – Mladost (16.30 / Dragan Skakić – Bosanska Gradiška)
Olimpic – Velež (16.30 / Ermin Sivac – Zenica)
Travnik – Vitez (16.30 / Adis Mulahasanović – Sarajevo)
Čelik – Slavija (16.30 / Antoni Bandić – Grude)
Široki Brijeg – Rudar Prijedor (16.30 / Vedran Zovko – Mostar)
Zrinjski – Borac (18 / Vladimir Bjelica – Istočno Sarajevo)

nedjelja
Sarajevo – Radnik (16 / Zoran Grbić – Prijedor)