Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH: Sudiji Čuiću povjeren hercegovački derbi

Tomislav Cuic

Tomislav Čuić iz Tomislavgrada sudit će derbi utakmicu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koja će biti odigrana između Širokog Brijega i Zrinjskog u nedjelju, 29. oktobra, na stadionu ”Pecara” od 16.30 sati, saopšteno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

U hercegovačkom derbiju drugoplasirane ekipe i lidera na tabeli asistirat će mu Sreten Udovičić iz Prijedora i Damir Lazić iz Brčkog. Funkciju četvrtog arbitra obavljat će Ilija Živković (Orašje), peti će biti Haris Kaljanac (Sarajevo), šesti Adis Mulahasanović (Sarajevo), javlja Anadolu Agency (AA).

Četiri utakmice 13. kola igrat će se u subotu, 28. oktobra, dok će osim duela u Širokom Brijegu, u nedjelju na Olimpijskom stadionu ”Asim Ferhatović Hase – Koševo” sastati se stari rivali Sarajevo i zenički Čelik. Ovaj meč Sudijska komisija N/FS BiH povjerila je Draganu Petroviću iz Banja Luke.

Poslije 12 odigranih kola prvi na tabeli je Zrinjski sa 28 bodova. Slijede Široki Brijeg i Željezničar sa po 25 bodova, Sarajevo 20, Mladost DK 19, Krupa 19, Borac 17, Radnik 14, GOŠK 13, Čelik 10, Sloboda 9, Vitez 5.

PAROVI, SATNICA I SUDIJE 13. KOLA

subota, 28. oktobra

KRUPA NA VRBASU: Krupa – Vitez (13.30 sati) (sudija: Elvis Mujić – Banovići)

BIJELJINA: Radnik – Sloboda (13.30) (Irfan Peljto – Sarajevo)

SARAJEVO: Željezničar – Mladost DK (16.30) (Goran Paradžik – Ljubuški)

BANJA LUKA: Borac – GOŠK (18) (Vladimir Bjelica – Istočno Sarajevo)

nedjelja, 29. oktobra

ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg – Zrinjski (16.30) (Tomislav Čuić – Tomislavgrad)

SARAJEVO: Sarajevo – Čelik (19) (Dragan Petrović – Banja Luka)