Fudbal

u 90. godini

Preminuo Aleksandar Ivoš, legendarni napadač tuzlanske Slobode (VIDEO)

26/12/2020

Ivoš je crveno – crni dres nosio u dva navrata. Prvo od 1961. do 1964. godine, a zatim je 1969. godine u dresu Sobode i okončao igračku karijeru

Legendarni napadač tuzlanske Slobode Aleksandar Ivoš preminuo je sinoć u Novom Sadu u 90. godini, saopćeno je iz FK Sloboda Tuzla.

“Ivoš je jedna od istinskih igračkih legendi FK Sloboda. Jedan je od tvoraca moderne Slobode koja je početkom 60–ih godina prošlog vijeka ušla u elitni rang fudbala bivše države”, navodi se u saopćenju kluba.

Aleksandar Ivoš rođen je 1931. godine u Valjevu.

Ivoš je crveno – crni dres nosio u dva navrata. Prvo od 1961. do 1964. godine, a zatim je 1969. godine u dresu Sobode i okončao igračku karijeru.

“Bio je i direktor našeg kluba. Čovjek kojeg su svi cijenili i poštovali. Jedan od fudbalera po kojima je Sloboda bila prepoznatljiva širom nekadašnje zajedničke države. Čika Aco, kako smo ga od milja zvali, svoje pozne godine proveo je u Novom Sadu, no uvijek se sa radošću prisjećao kluba kojeg je neizmjerno volio:

Čim mi neko pomene Slobodu ja se naježim jer sam zaista zavolio taj grad i ljude u njemu. Kad bi se ponovo rodio, pravo bi otišao u Tuzlu. Dres Slobode bio je veoma značajan, svi smo ga cijenili i poštovali. Rado se sjećam mnogih igrača, Avdičevića, Šehića, Jusića, Nalića, Geruma, Zadela…”, rekao je Ivoš u knjizi „100 godina Slobode“.

Posljednji put legendarni napadač Slobodu je gledao 2014. godine. Tada su crveno – crni igrali prijateljski meč protiv Novog Sada, a na stadionu “Detelinara” pojavio se i čika Aco. Bio je to susret pun emocija i prisjećanja na nezaboravne trenutke u dresu voljenog kluba.

“Počivajte u miru naš čika Aco”, saopćeno je iz FK Sloboda.

Počivaj u miru, čika Aco ❤ Aleksandar Ivoš (1931 – 2020). #aleksandarivoš #tuzlanskasloboda 🔴⚫

Posted by Historija FK Sloboda on Petak, 25. decembar 2020.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.