Fudbal

Bruno Martini

Preminuo bivši golman francuske reprezentacije, imao je 58 godina

20/10/2020

Na mjestu čuvara mreže francuske reprezentacije zamijenio je Joëla Batsa, a tu je titulu predao kasnije Fabienu Barthezu

Bivši golman francuske reprezentacije Bruno Martini, koji je radio kao pomoćni trener u Montpellieru, umro je u 58. godini, objavio je francuski prvoligaš u utorak.

Martini je bio hospitaliziran nakon što je pretrpio srčani udar na treningu prošle sedmice.

Najveći dio karijere proveo je u Auxerreu i Montpellieru i odigrao je 31 utakmicu u dresu francuske reprezentacije od 1987. do 1996. godine. Na mjestu čuvara mreže francuske reprezentacije zamijenio je Joëla Batsa, a tu je titulu predao kasnije Fabienu Barthezu.

Okončavši 1999. 18-godišnju igračku karijeru u Montpellieru, Martini je postao trener golmana u francuskoj reprezentaciji koja je osvojila naslov europskih prvaka 2000. i 2006. bila druga na svjetskom prvenstvu.

“Danas francuski nogomet žali za jednim od najvećih golmana u svojoj historiji i za jednim od najodanijih sluga Montpelliera, na terenu i izvan njega”, navodi se u saopćenju kluba.

“Ostavio je sliku dobrog čovjeka, uvijek spremnog da pomogne i onoga koji nikada ne propušta priliku da udijeli lijepu riječ svakom od svojih sugovornika. Počivaj u miru, Bruno, već nam nedostaješ.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.