Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

in memoriam

Preminuo je Dragoslav Šekularac

sekularac i piksi

Bio je standardni član fudbalske reprezentacije bivše Jugoslavije

Legendarni fudbaler beogradske Crvene zvezde Dragoslav Šekularac “druga Zvezdina zvezda” preminuo je danas u Beogradu u 82. godini, javila je Radio-televizija Srbije.

“Druga Zezdina zvezda, naš Šeki, legenda, majstor u kopačkama, virtouz… Čovjek koji je bio simbol jednog vremena, fudbaler čije će se ime i prezime uvijek izgovarati sa poštovanjem i divljenjem”, navedeno je danas na sajtu Fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Dragoslav Šekularac rođen je 8. novembra 1937. godine u Štipu i svojim igrama i golovima u Zvezdinom dresu zaslužio je da se nađe u najužem izboru najboljeg igrača tog kluba svih vremena.

Jedan od najboljih driblera na ovim prostorima za prvi tim Crvene zvezde debitovao je 1955. godine. Za 11 godina u klubu odigrao je 470 utakmica i postigao 119 golova, osvojio je sedam titula državnog prvaka i pet kupova. Kao trener je osvojio duplu krunu, a tim sa Marakane koji je ostavio svom nasljedniku u prvoj sezoni poslije njegovog odlaska postao je šampion Evrope i svijeta.

“Kralj driblinga“, druga Zvezdina zvezda odmah iza Rajka Mitića, reprezentativac kada je Jugoslavija bila olimpijski pobjednik, četvrta u svijetu i druga u Evropi. Za državni tim je odigrao 41 utakmicu i dao šest golova.

“Nema sumnje da će Dragoslav Šekularac zauvijek biti upamćen kao jedan od najvećih u istoriji fudbala, a svi oni koji su imali čast da ga upoznaju i sa njim bar jednom porazgovaraju zauvijek će ga čuvati u najljepšem sjećanju”, naveli su iz Zvezde.

O tačnom vremenu održavanja komemoracije i sahrane javnost će biti naknadno obaviještena.