Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Argentinski novinar tvrdi

Preokret na pomolu: Messi bi mogao ostati u Barceloni

messi

Messi je ranije isticao kako želi besplatno napustiti klub, dok s druge strane čelnici Barce u slučaju njegovog odlaska traže 700 miliona eura

Ako je vjerovati posljednjim informacijama iz Argentine, Leo Messi će gotovo sigurno ostati u Barceloni do ljeta 2021. godine. Novinar koji je razotkrio čitav slučaj s Messijem, Martin Arevalo u razgovoru za TyC Sport kaže kako je 90 posto šanse da će jedan od najvećih nogometaša svih vremena odraditi svoj ugovor s Barcelonom do kraja i ostati još godinu dana na Nou Campu.

Novinar tvrdi kako je ovo sada novi obrat u priči nakon što je nogometaš u početku potpuno besplatno želio napustiti klub. Vijest je ovo koja se pojavila nekoliko sati nakon što je otac argentinske zvijezde, Jorge Messi rekao da će njegov sin ‘jako teško’ ostati u Barceloni.

Messi je ranije isticao kako želi besplatno napustiti klub, dok s druge strane čelnici Barce u slučaju njegovog odlaska traže 700 miliona eura koliko stoji odštetna klauzula u njegovom ugovoru.

Barcelona, koju je podržalo i vodstvo La Lige, tvrdi da je klauzula istekla u junu i da ugovor važi do 2021. godine, osim ako drugi klub ne plati spomenutu otkupnu klauzulu od 700 milijuna eura.