Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

video grafika

Prestanite ga porediti s Ronaldom: Evo dokaza koliko je Messi bolji

New Project (16)

Uz statistiku preuzetu s usluge WhoScored.com, YouTuber “Internet reagira” analizirao je podatke i stavio ih u jednu praktičnu dvominutnu grafiku, koju možete pogledati ispod…

Nogomet je timska igra, a zvijezde mogu istinski zasjati samo ako je njih kolektiv pravi.

Kao rezultat toga, postoje ljudi koji vjeruju da su pojedinačne nagrade u sportu – kao što je Ballon d'Or – zapravo vrlo malo vrijedne.

Međutim, ne može se zanijekati činjenica da se određeni timovi oslanjaju na pojedince – bilo da je riječ o njihovim sposobnostima za postizanje golova, njihovom vodstvu, odbrambenim vještinama…

Bez takvih zvijezda, pojedini timovi, to je istina, bili bi daleko lošiji.

Uzmite, primjerice, Barcelonu i Lionela Messija. Argentinski napadač je toliko uticajan na Kampu Nou da je teško zamisliti kako će se Katalonci nositi kada on jednog dana ode u penziju.

Barca je velikan, istorijski klub – ali se već godinama oslanjaju na njihovog najvećeg igrača svih vremena. Naći zamjenu za petorostrukog dobitnika Zlatne lopte bit će nemoguća, a prilagođavanje životu bez njega će potrajati dugo, u to nema sumnje.

Kako bi se još bolje dočaralo koliko je Messi važan za Barcelonu – osim svih njegovih golova, asistencija, trofeja i svega ostalog – nova video grafika pokazuje da je 31-godišnjak osvojio više nagrada “Igrač utakmice” nego bilo koji drugi vrhunski igrač u evropskom nogometu od sezone 2010-11. I to, puno, puno više.

Uz statistiku preuzetu s usluge WhoScored.com, YouTuber “Internet reagira” analizirao je podatke i stavio ih u jednu praktičnu dvominutnu grafiku, koju možete pogledati ispod…

Prva stvar koja se ističe je koliko je Messi daleko ispred svih.

Legendarna Barcina “desetka”, u posljednjih je devet godina 225 puta bio “Man of the Match” (MOTM). Izvanredno. Pomalo, nevjerovatno!

Potom daleko iza njega vodi se bitka za drugo mjesto između Cristiana Ronalda, Zlatana Ibrahimovića i Edena Hazarda.

Na kraju, Ronaldo završava prilično daleko ispred ostala dva napadača s 125 nagrada MOTM-a, u usporedbi s Hazardovim 93 i Zlatanovh 89.

Ali šta još možemo shvatiti iz grafike?

Zanimljivo je da se Neymar iznenada pojavio na listi nakon što je napustio Barcelonu i potpisao za Paris Saint-Germain 2017. godine.

Brazilac je bio odličan u redovima “katalonskog diva”, ali često su ga zasjenili upravo Messi ili Luis Suarez, koji se također pojavio na listi.

No, Neymar je brzo nakupio MOTM nagrada u Ligue 1 i na kraju završio na petom mjestu sa 65.

Možda će vas iznenaditi pozicija Garetha Balea s 62 MOTM nagrade.

Velšanin je pretrpio tešku sezonu na Bernabeu i očekuje se da će napustiti Los Blancose ovog ljeta.