Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prihvaćena ostavka: Mehmed Janjoš više nije trener Sarajeva

slavko i janjos1112

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo prihvatilo je ostavku Mehmeda Janjoša, koji nakon skoro godinu dana završava svoj treći trenerski angažman u bordo klubu, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Janjoš je nakon okončanog sastanka, te službenog raskida saradnje, iskoristio priliku da se zahvali kolektivu kluba na saradnji u proteklom periodu.

“Koristim priliku da se svima zahvalim u klubu. Bilo mi je veliko zadovoljstvo opet raditi u najdražem klubu. Hvala svima na podršci, našoj bordo porodici. Zahvalnost dugujem igračima, stručnom štabu, rukovodstvu kluba, uposlenicima i svima koji su vjerovali u mene. Naravno, zahvalan sam i navijačima na podršci, a klubu od srca želim da osvoji trofej.”, rekao je Janjoš, dodavši:

“Ja ne izlazim iz Sarajeva, samo svoje mjesto sa trenerske klupe prebacujem blizu semafora, na istočnoj tribini i bodrim i navijam za svoje Sarajevo na svakoj utakmici.”

Na klupi Sarajeva, Janjoš je u posljednjem mandatu proveo skoro godinu, a klub je pod vodstvom ovog fudbalskog stručnjaka odigrao 36 utakmica, uz učinak od 19 pobjeda, 9 remija i 8 poraza.