Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prijateljski susret navijača Hrvatske i Turske u Parizu

Navijači pred susret Turska – Hrvatska

Reprezentacije Hrvatske i Turske danas će u 15 sati igrati prvi meč grupe „D“ u okviru Evropskog fudbalskog prvenstva u Francuskoj, a navijači se od ranih jutarnjih sati okupljaju ispred pariskog stadiona „Park prinčeva“, javlja Anadolu Agency (AA).

Hiljade navijača u blizini „Parka prinčeva“ u veseloj atmosferi iščekuju današnji meč. Oko stadiona su na snazi pojačane mjere sigurnosti i do sada nije zabilježen niti jedan incident.

Kako prenosi hrvatski portal 24sata.hr, u Parizu su se susrele grupe hrvatskih i turskih navijača te su zajedno navijale.

“Na Parku prinčeva već se zahuktalo, i to prilično vatreno. S jedne strane ulice bili su turski navijači, a s druge strane hrvatski. Čak je u jednom trenutku prijetilo da dođe do eskalacije nasilja. Međutim, kad se činilo da ćemo gledati scene kao jučer u Marseilleu ili u Nici, odjednom su hrvatski navijači prešli cestu, a Turci ih dočekali pljeskom”, javio je uživo iz Pariza novinar Dubravko Miličić.
Treći takmičarski dan na EURO 2016 otvaraju upravo selekcije Hrvatske i Turske. Meč će suditi švedski arbitar Jonas Eriksson, a na tribinama se očekuje 47.000 navijača.


Ove dvije selekcije su odigrale nekoliko uzbudljivih mečeva u prošlosti. Prvo su Turci Hrvate boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminisali u četvrtfinalu EURO-a 2008. godine, da bi im Hrvati uzvratili prije četiri godine pobjedom u baražu za plasman na EURO 2012. godine.

Međutim, sa obje strane uoči meča stižu poruke da ne razmišljaju o prošlosti, već da su odlučni da danas pobjedom otvore nastup na prvenstvu i učine svoju naciju sretnom.

Turski selektor Fatih Terim je kazao kako motiva sigurno nikome ne fali, a da bi pobjedu mogle odlučiti sitnice ili potez nekog od brojnih fudbalskih znalaca koji će danas istrčati na teren.


I hrvatski selektor Ante Čačić je kazao kako njegov tim na EURO dolazi sa velikim ambicijama, te ističe da za te ambicije imaju i argumente u vidu kvalitetne ekipe satkane od mladosti i iskustva.