Prijavio se za trenera Liverpoola jer je “dugo igrao FIFA 2015”

Henderson-FIFA

Želju jednog navijača Liverpoola da postane trener svog omiljenog kluba nije spriječila ni činjenica da njegovo jedino “trenersko iskustvo” potiče od igranja nogometne simulacije FIFA 15.

Prilikom popunjavanja prijavnice za upražnjenu poziciju nakon otkaza Brendana Rodgersa, u kategoriju “relevantno iskustvo” navijač Adam Kneale je napisao kako posjeduje “obimno iskustvo u igranju FIFA-e 15”, te da vjeruje kako će mu to iskustvo pomoći u povratku “osmijeha na lice navijača s Anfielda”.

Kao svoj najveći uspjeh naveo je kako je uspio FC Pourstmouth uvesti iz druge u prvu englesku ligu, zatim je osvojiti, te osvojiti s klubom i Ligu prvaka.

Šef Liverpoola Ian Ayre ipak je sve prihvatio s humorom.

Naime, Adam Kneale putem pošte primio je odbijenicu koju je predsjednik kluba svojeručno potpisao.

“Dovođenje FC Pourtsmoutha iz druge u prvu englesku ligu, osvojiti je, a zatim osvojiti i Ligu prvaka u svega četiri sezone igranja igre FIFA 15, nažalost ne možemo prihvatiti kao relevantno radno iskustvo”, stoji u odbijenici.

Adam Kneale je na svom Facebook profilu napisao kako je bilo “vrijedno pokušati”.

Podsjećamo, bivši trener Borussije iz Dortmunda Jurgen Klopp 9. oktobra predstavljen je kao novi trener kluba s Anfielda. Naslijedio je Brendana Rodgersa koji je nakon niza loših rezultata dobio otkaz. Ovo je prvi strani angažman njemačkog stručnjaka.