Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Primera: Barcelona u nokdaunu, bodove odnijela i Valencia

neymar

Nogometaši Valencije nanijeli su Barceloni treći uzastopni poraz, pobijedivši momčad Luisa Enriquea na Camp Nou 2:1.

“Šišmiši” su poveli u 26. minuti kada je jedan centaršut u vlastitu mrežu skrenuo Ivan Rakitić, a prednost Valencije u sudačkoj nadokandi uduplao je Santi Mina.

U nastavku Katalonci su opsjedali Valencijin gol, ali su samo jednom uspjeli svladati vratara Diega Alvesa, a to je pošlo za rukom Lionelu Messiju u 63. minuti.

Najveću šansu za izjednačenje propustio je Gerard Pique u 89. minuti kada je primio loptu na osam metara od gola te zatim neometan uputio neprecizan šut pored vratiju.

Bio je ovo treći uzastopni poraz Barcelone u prvenstvu, nakon domaćeg poraza protiv Real Madrida i poraza na gostovanja kod Real Sociedada. Barcelona je u međuvremenu u Ligi prvaka poražena kod Atletica Madrida te se tako oprostila i od naslova europskog prvaka.

Poraz Barcelone iskoristio je madridski Atletico domaćom pobjedom (3:0) protiv Granade kojom se bodovno izjednačio s Kataloncima.

Pet kola prije kraja Barcelonina se prednost istopila i sada Barcelona i Atletico imaju po 76 bodova, a samo jedan manje ima treći Real, koji je još u subotu svladao Getafe 5:1.