Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Primera: Messi i Suarez skinuli Atletico sa vrha tabele

suarez

Barcelona je u direktnoj borbi za vrh Primere svladala Atletico Madrid 2:1 i sada samostalno drže čelnu poziciju Primere s 51 bodom. Također imaju i utakmicu manje.

Atletico je poveo golom Kokea u 10. minuti, ali Barca brzo dolazi sebi i preko Messija i Suareza okreću rezultat u razmaku od devet minuta.

Ipak, utakmicu su odlučila dva vrlo nesmotrena crvena kartona Atletica. Prvo je pred kraj prvog poluvremena Felipe Luis dobio direktan crveni nakon što je nogom išao izravno na koljeno Messija, a zatim je Diego Godin u 65. minuti dobio drugi žuti karton nakon nepotrebnog prekršaja na Suarezu.

S igračem manje imali su najbolju priliku za izjednačenje kada je u 57. minuti Griezmann iz neposredne blizine pucao i pogodio Brava u nogu. Akcija se dogodila toliko brzo, da vratar Barcelone još ne zna kako ga je Griezmann pogodio u nogu iz te blizine

Nakon drugog crvenog kartona, Atletico jednostavno nije imao dovoljno igrača za izaći s vlastite polovice, a kamoli zaprijetiti golu Brava. Barcelona je imala nekoliko sjajnih pokušaja Turana i Danija Alvesa za povećanja vodstva, ali rezultat se nije mijenjao.

https://youtu.be/9GqiYHZ6OpY

Uprkos porazu, Atletico je još barem ovo kolo siguran na drugoj poziciji s 48 bodova. Treći Real ima 44 i sigurno ih ovo kolo ne može preskočiti,