Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Primera: Real i Barca slavili, Messi ubilježio 500. nastup (VIDEO)

baeca

Nogometaši Barcelone slavili su s 4:0 na Camp Nou protiv Betisa u utakmici 17. kola Primere.

Golove za katalonskog velikana zabili su Heiko Westermann u vlastitu mrežu i Lionel Messi, dok je dva puta među strijelce upisao Luis Suarez. Na taj je način Barcelona srušila rekord po broju postignutih golova u kalendarskoj godini koji je dosad držao Real. Messijevim se golom Barcelona izjednačila s Realom koji je 2014. godine postigao 178 golova u svim natjecanjima, da bi ga Suarezovim golom i prestigli i došli do brojke od 180 golova.

Messiju je postignuti gol inače bio 48. u kalendarskoj 2015. godini, a njime je na najbolji mogući način obilježio jubilarni 500. nastup u Barçinom dresu (u svim natjecanjima). Suarez je ove godine zabio 48 golova, a Neymar 41. Zajedno je ubojiti trio zabio 75% svih Barceloninih golova ove godine.

Real Madrid je na Santiago Bernabeuu slavio protiv Real Sociedada 3:1.

Dvostruki strijelac za Real bio je Cristiano Ronaldo, dok je jedan gol zabio Lucas Vazquez.

Ronaldo je u 24. minuti promašio prvi jedanaesterac pucavši visoko preko gola, ali je u 42. minuti dobio priliku za popravni ispit koju nije propustio. Početkom nastavka Bruma je donio izjednačenje Real Sociedadu i činilo se kako će “kraljevski klub” imati velike probleme.

Međutim, Ronaldo je u 67. minuti majstorski volejom pospremio ubacivanje Marcela, da bi konačan rezultat u 86. minuti svojim prvijencem u Primeri postavio Vazquez.

Barcelona nakon 16 odigranih utakmica drži vrh tabele Primere sa 38 bodova, koliko ima i Atletico Madrid. Treći na tabeli je Real Madrid 36.