Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pripreme fudbalera Sarajeva za proljetni dio sezone od 8. januara

fk sarajevo

Prvotimci Fudbalskog kluba Sarajevo od danas su na zimskom odmoru. Okupljanje ”bordo” fudbalera i početak priprema za proljetni dio sezone zakazan je za 8. januar 2018. godine, a igrači su od stručnog štaba dobili individualni program rada za naredne sedmice, javlja Anadolu Agency (AA).

“Bilo je stvari sa kojima smo zadovoljni, ali i onih sa kojima nismo. Igrači se prije svega trebaju odmoriti, ali na početak priprema moraju doći spremni, kako fizički, tako i psihički, jer je mnogo posla pred nama. Želimo nadolazeći period iskoristiti na najbolji mogući način, kako bi u nastavku sezone ostvarili još bolje rezultate”, rekao je Husref Musemić, šef struke FK Sarajevo, pod čijem vodstvom je ekipa ostvarila 10 pobjeda u posljednjih 12 ligaških utakmica.

Detaljan plan priprema FK Sarajevo za zimski period bit će poznat uskoro, a u prvom kolu proljetnog dijela sezone tim sa Koševa krajem februara naredne godine bit će gost Širokog Brijega.

Poslije 18. kola u jesenjem dijelu šampionata Sarajevo je treće na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 35 osvojenih bodova, šest manje od lidera Željezničara i pet u odnosu na Zrinjski.