Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvi čovjek španskog nogometa uhapšen zbog utakmice Španije i BiH! (VIDEO)

spa bih2222

Policija je u utorak ujutro upala u sjedište Španskog nogometnog saveza u madridskom predgrađu Las Rozas te privela njegovog predsjednika Angela Mariju Villara osumnjičenog za korupciju, izvijestili su španski mediji pozivajući se na policijske izvore.

Policijska akcija je još uvijek u toku a pretraženo je više ureda Saveza. Istražitelji sumnjaju da je Villar, koji je 29 godina na čelu saveza, zajedno sa sinom Gorkom Villarom nezakonito stekao novac preko Nogometnog saveza.

Osumnjičen je za lažiranje dokumenata, neodgovorno upravljanje organizacijom i činjenje usluga službenicima  Saveza kako bi nastavio obnašati funkciju predsjednika. Još uvijek se čekaju službene reakcije.

Kako javlja Marca, protiv Villara se provodi istraga i zbog organizacije utakmica španske reprezentacije.

Jedna od njih je i utakmica sa Bosnom i Hercegovinom koja je 26. maja 2016. godine igrana u St. Gallenu, dok je druga utakmica za koju je osumnjičen ona protiv Južne Koreje od 1. juna 2016. u Salzburgu.

Obje utakmice su odigrane u sklopu priprema Španije za Evropsko prvenstvo, a kako se šturo navodi, lažno je prikazana visina troškova organizacije ovih utakmica.

Podsjetimo, u St. Gallenu je Španija savladala BiH sa 3:1, a golove su tada postigli dva puta Nolito i jedan Pedro.

Za BiH je tada pogodio Emir Spahić.

https://www.youtube.com/watch?v=-cGhyS5ndaM

Ministar sporta i glasnogovornik vlade Iñigo Mendez de Vigo rekao je gostujući u jutarnjem programu španske javne televizije TVE kako je “zakon jednak za sve”.

Španski mediji, pozivajući se na izvore u policiji, spominju desetak privedenih. Akciju je odobrio sudija Santiago Pedraz na temelju dokaza prikupljenih u posljednjih godinu dana.

Villar je u maju dobio novi četverogodišnji mandat za vođenje Saveza, što mu je ukupno osmi mandat na čelu jednog od najutjecajnijih nogometnih saveza u svijetu.