Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Football Leaks

Procurili zanimljivi detalji transfera Mbappea u PSG, tražio avion i batlera

mbappe

Navodno je Mbappe tražio i posebno tročlano osoblje koje financira PSG, a riječ je o vozaču, tjelohranitelju i batleru.

Football Leaks otkriva zanimljive detalje vezane uz veliki transfer Kyliana Mbappea (19) na ljeto 2017. godine iz Monaca u PSG. Iste su prenijeli ugledni L'Equipe i Der Spiegel.

Bilo je to ljeto kada je za usluge Mbappea itekako bio zainteresovani i madridski Real i navodno su ‘Kraljevi’ već bili postigli dogovor s Monacom vrijedan 214 miliiona eura. Na kraju se posao nije realizirao, Mbappe se u posljednji tren predomislio i završio u PSG-u za 180 miliona eura odštete.

Postignut je dogovor o jednogodišnjoj posudbi uz obveznu kupnju.

Mbappe je navodno pred Parižane postavio zanimljive uvjete. Football Leaks tako otkriva da je tražio godišnju platu od 10 miliona eura neto u sljedećih pet godina, plus bonuse, korištenje privatnog aviona, kao i garanciju da će postati najplaćeniji igrač kluba u slučaju osvajanja Zlatne lopte.

Posljednji zahtjev o plaći odbijen je kako se ne bi navuklo nezadovoljstvo prve zvijezde Neymara.

Nadalje, navodno je Mbappe tražio i posebno tročlano osoblje koje financira PSG, a riječ je o vozaču, tjelohranitelju i batleru. Football Leaks otkriva i da je portugalski agent Jorge Mendes ubrao kolač od 7.25 miliona eura zbog posredovanja na kraju drugog najskupljeg transfera na svijetu težak 180 miliona eura (najskuplji je Neymarov iz Barcelone u PSG za 222 miliona eura odštete).