Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Online aukcija

Prodaje se Maradonin Porsche

diego-armando-maradona

Maradona je tokom te sezone bio u naslovima jer ga je policija zaustavila upravo u ovom vozilu zbog prolaska kroz crveno svjetlo i brzine od 180 km na sat u centru grada

Porsche koji je davno posjedovao argentinski nogometni velikan Diego Maradona, tokom svoje posljednje sezone u Europi, ove sedmice ide na aukciju.

Maradona je 1992. godine vozio srebrni Porsche 911 na treninge i utakmice, dok je igrao za španski klub Sevillu, a bila je to njegova posljednja sezona u Europi, nakon što je odslužio 15-mjesečnu zabranu zbog pozitivnog testa na droge.

Maradona je tokom te sezone bio u naslovima jer ga je policija zaustavila upravo u ovom vozilu zbog prolaska kroz crveno svjetlo i brzine od 180 km na sat u centru grada, prenosi Hina.

“Vozio ga je samo Diego Armando Maradona i zbog toga bi ovaj automobil vjerovatno mogao vrijediti dvostruko ili tri puta više od vrijednosti standardnog automobila”, rekao je Gregory Tuytens, specijalist za automobile u aukcijskoj kući Bonhams, u skladištu u Belgiji.

Internetska aukcija trajat će od srijede do 10. marta. Vozilo na aukciju dolazi s prijeđenih oko 120.000 kilometara.