Flavio Donizete

Prodao medalju s klupskog SP-a i novac potrošio na kokain (FOTO/VIDEO)

ffa4f328bb1282122355127f12e912ad

Nogometaš je otkrio kako je prodao medalju koju je osvojio sa Sao Paolom na Svjetskom klupskom prvenstvu u utakmici protiv Liverpoola 2005. godine

Flavio Donizete, bivši defanzivac Sao Paola, dao je intervju za GloboEsporte u kojem je otkrio kako je završio u paklu droge, ali i kako je zadovoljavao svoju potrebu za drogom.

Nogometaš je otkrio kako je prodao medalju koju je osvojio sa Sao Paolom na Svjetskom klupskom prvenstvu u utakmici protiv Liverpoola 2005. godine.

“Prodao sam ju da bih kupio drogu, za oko tri hiljade eura. Kada sam je prodao zarađeni novac, spiskao sam na kokain. Koku sam pošmrkao u dva dana. Što sam više love imao to sam htio više droge, uvijek je bilo tako”, rekao je Donizete pa dodao:

“Prijatelji bi mi govorili da šmrčem, a ja bih šmrkao. Pio sam jer je droga poništavala efekt alkohola. Govorio bih si: “Danas mogu piti do kad hoću, kokain će to sve riješiti.”

Podsjetimo, Donizete je imao zlatnu medalju sa Svjetskog klupskog prvenstva jer je njegov Sao Paolo s 1:0 u Yokohami pobijedio Liverpool.