Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Prokletstvo 6. novembra: Dinamo večeras nema nikakve šanse?!

dinamo bjelica olmo

Trener Dinama Nenad Bjelica ocijenio je kako obje šanse imaju jednaku šansu za pobjedu, ali kako će Dinamo u detaljima ipak biti bolji

Dinamo večeras na Maksimiru protiv Šahtara igra susret 4. kola grupe C Lige prvaka. Dobije li Dinamo, a City u gostima pobijedi Atalantu hrvatski prvak bi dva kola prije kraja i matematički osigurao najmanje treće mjesto koje vodi u Evropa ligu na proljeće. Ipak, pobjeda bi mu istovremeno značila i veliki korak prema osvajanju drugog mjesta i nastavku takmičenja u Ligi prvaka, što bi bila prvorazredna senzacija.

Ekipa Nenada Bjelice lagani je favorit i prema kladionicama i vjeruje da uz puni Maksimir može do pobjede kojom bi prekinula vrlo neugodnu tradiciju vezanu za današnji datum. Naime, Dinamo je 6. novembra u evropskim utakmicama upisao samo poraze i to uz katastrofalnu gol razliku 1:15. Na današnji dan 2003. u Maksimiru je u prvoj utakmici 2. kola Kupa UEFA slavio Dnjipro 2:0, a pet godina kasnije Dinamo je na gostovanju kod Tottenhama na starom White Hart Laneu izgubio 4:0.

Godine 2012. Dinamo je igrao protiv PSG-a i doživio težak poraz 4:0. Dvije godine kasnije na ovaj kobni datum u Maksimiru je gostovao Red Bull i hat-trickom Jonathana Soriana pregazio Mamićevu ekipu sa 5:1.

Trener Dinama Nenad Bjelica ocijenio je kako obje šanse imaju jednaku šansu za pobjedu, ali kako će Dinamo u detaljima ipak biti bolji.

“Vjerujem da ćemo biti bolji od Shakhtara, spremni smo za to, mentalno i fizički smo svježi. Dečki su vrlo motivirani s jedne strane, a s druge strane su opušteni jer žele uživati u ovoj utakmici i pobijediti ovog protivnika”, izjavio je Bjelica.

Vezni igrač Dinama Dani Olmo je poručio kako je sutrašnaj utakmica utakmica za istoriju te kako će Dinamovi igrači dati sve od sebe pred domaćom publikom za pobjedu.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.