Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prokletstvo Premijer lige: Nakon 11 kola “preživjela” su samo tri trenera

Remi u Tuzli, Mladost i dalje bez poraza
Ibro Rahimić FOTO Fena

Koliko je danas u Bosni i Hercegovini nezahvalno biti trener najbolje oslikava poražavajuća statistika u Premijer ligi naše zemlje. U najjačem bh. rangu nakon 11 kola, 12 klubova igralo je pod palicom čak 17 stručnjaka, dok će se možda već danas pojaviti i 18. koji će preuzeti kormilo Širokog Brijega.

Miloš Kostić napustio je Željezničar, Almir Hurtić – Sarajevo, zatim Faik Kolar Olimpic, a nakon njih i Kemal Alispahić – Čelik, odnosno Husref Musemić Slobodu, Boris Pavić Vitez, te Branko Karačić Široki Brijeg.

Bez trenera je ostao i Radnik, pošto je Slavko Petrović preuzeo Željezničar, a na njegovo mjesto došao je Nebojša Milošević. Slično se desilo i u Mladosti iz Kaknja gdje je Ibro Rahimić trenersku karijeru nastavio u Veležu, a na poziciji trenera najprijatnijeg iznenađenja prvenstva ga je zamijenio već spomenuti Musemić.

Dosadašnjih 11 kola preživjeli su samo Vinko Marinović (Zrinjski) i novajlije Slobodan Starčević (Krupa), te Nermin Bašić (Metalleghe BSI). Mehmed Janjoš je preuzeo Sarajevo, Dragan Radović Slobodu, Ivo Ištuk
Čelik, a Slaven Musa Vitez.

Zabilježena su i tri slučaja u kojima su vršioci dužnosti sjedili na klupama. Bili su to Haris Alihodžić (Željezničar), Ivica Bonić i Admir Hasančić (Sarajevo).