Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bolan poraz

Promašaji došli na naplatu: Manchester United od drugoligaša ispao iz FA kupa

united

United je ispao na penale u velikoj drami

Middlesbrough, sedmoplasirana ekipa Championshipa, već u 4. kolu FA kupa izbacio je Manchester United na njegovom terenu. Meč je nakon produžetaka završio 1:1, a onda su gosti slavili na penale 8:7 uz oduševljenje gotovo deset hiljada svojih navijača na Old Traffordu.

Senzacija u kupu je tim veća kada se pogleda razlika u najvažnijim kategorijama. United je trebao razbiti Boro jer dominirao je u posjedu, 71 naprema 29 posto. Zatim u udarcima, 30:9, dok je u udarcima na gol imao prednost 9:3. Ipak, presudna brojka je ona koja označava rezultat, a tamo je bolji bio Middlesbrough.

United se nevjerovatno ispromašivao. Na samom početku Jadon Sancho je pogodio prečku i onda je Bruno Fernandes pucao glavom preko praznog gola s peterca. Bruno je i u drugom poluvremenu promašio nemoguće. Sam pred golom pogodio je stativu. Ipak, najviše se priča o tome kako je Ronaldo u 20. minuti iz penala promašio cijeli gol.

Bez obzira na to, činilo se da će United pobijediti kada je u 25. minuti Sancho zabio za 1:0 domaćina. Ipak, u 64. minuti izjednačenje te posljedično produžetke i penale gostima donio je Matt Crooks. To je višestruko bolan gol za navijače Uniteda.

Na kraju im je uzeo priliku za praktički jedini trofej koji je klub mogao osvojiti ove sezone, Crooks ga je zabio nakon očitog igranja rukom asistenta Duncana Watmorea, a dodavač i strijelac za gol su djeca Manchestera. Crooks je prošao Unitedovu akademiju i veliki je navijač kluba.

United je ispao na penale u velikoj drami. Izvedeno je čak 16 jedanaesteraca, a prolaz Middlesbroughu donio je Unitedov 19-godišnjak Anthony Elanga, koji je pucao visoko preko gola.