fk željezničar

Promijenjen termin Osimove sahrane, otkazan ispraćaj sa stadiona Grbavica

ivica osim nsbih (1)

FK Željezničar i navijači kluba će u svrhu ispraćaja Ivice Osima organizovati i nekoliko aktivnosti na narednoj domaćoj utakmici, 16. maja 2022. godine na stadionu Grbavica protiv Radnika”, navodi se u saopštenju

Fudbalski klub Željezničar saopštio je da će se komemoracija Ivicu Osimu održati u planiranom terminu u subotu u 11 sati u Narodnom pozorištu, ali ispraćaj sa stadiona Grbavica je otkazan.

Također, novi termin sahrane je u 14 sati na Gradskom groblju Bare.

“U svrhu što dostojanstvenijeg ispraćaja našeg Švabe, Fudbalski klub Željezničar će organizovati komemoraciju koja će se održati prije sprovoda u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu u 11.00 sati. Zbog ograničenog broja mjesta komemoraciji će prisustvovati samo delegacije i pojedinci koji su potvrdili svoj dolazak, te rodbina i prijatelji porodice Osim.

Ispraćaj i mimohod sa stadiona Grbavica do Gradskog groblja Bare koji su bili planirani za 12:30 sati su otkazani zbog najavljenih loših vremenskih uvjeta.

Sahrana na Gradskom groblju Bare, umjesto u 15:00, počet će u 14:00 sati, te će za građane u komemorativnom centru Bare biti otvorena komemorativna soba za posljednji pozdrav našem Ivici Osimu u periodu 12:00 do 13:45 sati.

Komemoracija će okupiti veliki broj sportskih zvanica iz regije koji su bili važan dio karijere našeg Osima od njegovih igračkih dana, preko Željinih uspjeha u Evropi i Mundijala u Italiji, pa sve do uspješnih internacionalnih angažmana u Austriji i Japanu. Direktan prenos komemoracije i sahrane možete gledati na BHT 1.

FK Željezničar i navijači kluba će u svrhu ispraćaja Ivice Osima organizovati i nekoliko aktivnosti na narednoj domaćoj utakmici, 16. maja 2022. godine na stadionu Grbavica protiv Radnika”, navodi se u saopštenju.