Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Propali ugovor De Gee i Reala dospio na internet

de gea

U javnost su procurili detalji ugovora koji je David De Gea (25), golman Manchester Uniteda, prošlog ljeta potpisao sa Real Madridom, ali je njegova realizacija propala jer je završen prelazni rok.

Detalje je objavila stranica Football Leaks, koja otkriva informacije o ugovorima fudbalera, a prema tim navodima De Gea je u Madridu trebao zarađivati nešto više od 11,8 miliona eura godišnje.

Osim 11,8 miliona eura godišnje zarade, što je oko 225.000 eura sedmično, De Gea bi dobio i 10,8 miliona eura odmah po prelasku u redove „kraljeva“, kao naknadu za potpisivanje ugovora. U ugovoru je bila i klauzula prema kojoj bi u slučaju De Geainog ranijeg prekida ugovora golman morao Realu platiti obeštećenje od 496 miliona eura za svaku preostalu godinu.

S obzirom da transfer koji je dogovoren u pet do dvanaest nije realizovan Manchester United je sa španskim golmanom potpisao novi četverogodišnji ugovor. Njegovi detalji nisu zvanično objavljeni, ali se pretpostavlja da De Gea sedmično zarađuje oko 250.000 eura.

De Gea je u Manchester United stigao u ljeto 2011. godine iz Atletico Madrida za 23 miliona eura, što je najveće obeštećenje koje je neki britanski klub platio za golmana. Od dolaska na „Old Traford“ ubilježio je 202 nastupa u svim takmičenjima. Za reprezentaciju Španije branio je sedam puta.