Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"rtcg"

Prosinečki će se treći put okušati kao selektor, zaposlio ga bivši suigrač

prosinecki novi selektor crne gore
FOTO: Screenshot

Prosinečki neće biti prvo veliko ime hrvatskog nogometa na klupi Crne Gore. Naime, tu je vrstu vodio i Zlatko Cico Kranjčar

Robert Prosinečki je novi selektor Crne Gore, pišu tamošnji mediji. Izvršni odbor Nogometnog saveza Crne Gore odlučio je da je Prosinečki (55) novi selektor njihove reprezentacije, piše Radio Televizija Crne Gore. Time su potvrđene špekulacije koje su se u medijima pojavile jučer.

Na toj poziciji ga je najviše želio predsjednik Saveza Dejan Savićević. On i Prosinečki zajedno su igrali u Crvenoj zvezdi. Debi u novoj reprezentaciji trebao bi imati u prijateljskom susretu protiv Bjelorusije koji se 21. marta igra u turskoj Antalyji.

Treća reprezentacija u karijeri

Prosinečki je zadnji angažman imao na klupi Rudeša, koji je ove sezone ušao u SuperSport HNL. Dobio je otkaz u septembru nakon što je u sedam kola osvojio samo jedan bod. Prije toga je godinu dana bio bez posla nakon što je otkaz dobio u ljubljanskoj Olimpiji poslije sukoba s vlasnicima.

U trenerskoj karijeri je, uz turske klubove, vodio i reprezentacije Azerbajdžana i BiH, s kojom je svojevremeno imao niz od deset pobjeda. Jedini trenerski trofej mu je i dalje srpski kup, koji je osvojio 2012. kao trener Crvene zvezde.

Špekulisalo se da su kandidati za ovu poziciju bili i Mladen Krstajić, Mirko Vučinić te Igor Angelovski, koji je za tamošnje medije negirao da je komunicirao sa Savezom. Crna Gora je bila bez selektora od početka prosinca, kada je sporazumno raskinut ugovor s Miodragom Radulovićem.

Prosinečki neće biti prvo veliko ime hrvatskog nogometa na klupi Crne Gore. Naime, tu je vrstu vodio i Zlatko Cico Kranjčar od 2010. do 2011. Crna Gora se nikad nije plasirala na veliko takmičenje, a nada se da će se ugurati na iduće, prošireno Svjetsko prvenstvo.

Podsjećamo, Crnogorce je jedno vrijeme vodio i naš Faruk Hadžibegić.