Prosinečki danas otkriva karte, na spisku 23 igrača

prosinecki zenica333

Selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki danas će saopštiti spisak igrača za utakmice protiv Bugarske i Senegala, koje su na programu krajem ovog mjeseca u Razgradu i Le Havreu. Na spisku bi se prema najavama trebala nalaziti 23 imena, od čega trojica golmana.

Ako je vjerovati medijima u Evropi i BiH, pozive su dobili Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Ervin Zukanović, Kenan Kodro, Smail Prevljak, Elvis Sarić, Goran Zakarić i Samir Memišević.

Prosinečki je nedavno najavio kako će s ciljem da isproba nove igrače, neke koji su starosjedioci u reprezentaciji možda poštediti nastupa. Na spisku bi se mogli naći i Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Toni Šunjić, Haris Medunjanin, Edin Višća, Jozo Šimunović, Danijel Miličević, Gojko Cimirot, Deni Milošević, Ermin Bičakčić, Rade Krunić i Haris Duljević.

Spisak će danas objaviti i selektor mlade reprezentacije naše zemlje Vinko Marinović. Mladi Zmajevi dočekuju važne kvalifikacione susrete.