Prosinečki danas proziva, vraćaju se Begović i Hajrović, otpao Pirić

begovic

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki saopštit će danas spisak kandidata za utakmice protiv Turske i Sjeverne Irske. Meč protiv Turaka je prijateljski i igrat će se na stadionu u Rizeu 11. oktobra, dok je utakmica sa Sjevernom Irskom zakazana za 15. oktobar i možda bude presuda za prvo mjesto u našoj grupi u Ligi nacija.

Prosinečki je nedavno jasno rekao da se ne očekuje povratak Seada Kolašinca, koji se oporavio, ali još uvijek nije zaigrao za Arsenal, dok se očekuje da će se na spisku naći dva nova-stara imena – Asmir Begović i Izet Hajrović.

Begović je sa selektorom razgovarao tokom posljednjeg boravka u Sarajevu, kada su riješenje nesuglasice između njih dvojice, ako se sve što se ranije dešavalo na toj relaciji tako može i nazvati. Hajrović je danas najbolji igrač Dinama i za očekivati je da se nađe na spisku.

Vrijedno je spomenuti da je Kenan Pirić ponekad na klupi, a ponekad na tribinama u Mariboru, da je njegov imenjak Kodro u posljednje vrijeme najviše na tribinama u Kopenhagenu, kao i da trenutno nisu standardni Eldar Čivić u Sparti, Bojan Nastić u Genku, Muhamed Bešić u Middlesbroughu i Darko Todorović u Salzburgu. Ervin Zukanović također je na posljednjim mečevima bio rezerva u Genoi.

Pozivu se nadaju: Asmir Begović (Bournemouth), Vedran Kjosevski (Željezničar), Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Darko Todorović (Salzburg), Ognjen Vranješ (Anderlecht), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Čivić (Sparta), Bojan Nastić (Genk), Muhamed Bešić (Everton), Gojko Cimirot (Standard Liege), Miralem Pjanić (Juventus), Elvis Sarić (Suwon), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Izet Hajrović (Dinamo), Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Kopenhagen), Sanjin Prcić (Levante), Deni Milošević (Konyaspor) i Riad Bajić (Basaksehir).