Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prosinečki: Imamo baš dobru reprezentaciju

prosinecki

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki govorio je za zagrebački Jutarnji list o aktualnim nogometnim temama, Svjetskom prvenstvu u Rusiji, izgledima Hrvatske, a novinar ga je pitao kakav je igrač Edin Višća, reprezentativac BiH koji je nedavno postigao tri pogotka na susretu u Južnoj Koreji?

– Strašan!, odgovorio je Prosinečki i dodao: “Brz, znalac, u najboljim godinama. Takav da ga svako malo zovu bolji španjolski klubovi, ali on se udomaćio u turskoj ligi. Tamo je godinama među najboljim igračima. Općenito, imam baš dobru reprezentaciju, uveo sam neke mlađe igrače, neki kucaju na vrata. I nije riječ samo o talentu, vicu u igri, ova tradicionalna priča sa naših prostora. Nekolicina njih je rođena u zapadnoj Evropi, upili su taj radni mentalitet. Trenirali bi po cijeli dan, opisao je selektor.

Prosinečki je ranije najavio da će otputovati do Rusije, pogledati poneku utakmicu Mundijala, a zatim se vratiti obavezama u Sarajevu i pripremama za septembar i Ligu nacija.