Prosinečki: Moguće je da novi igrači dobiju poziv

prosinecki zenica333

Robert Prosinečki je zasukao rukave. Novi selektor je u Italiji, tamo lobira kod Lulića da se vrati, a stigao je vidjeti i Pjanića i mladog Jakupovića, dok su saradnici u Turskoj. Poznat je i plan priprema za predstojeće prijateljske utakmice.

– Moguće je da neki novi igrači dobiju poziv, ali imamo još vremena. Okupljanje će biti 19. ili 20. marta i do tada ću imati jasniju sliku o igračima koji su nam interesantni, mada je okosnica već poznata. Ono što me raduje je da su reprezentativci u klubovima u dobroj formi i da su standardni. Meni je najvažnije da igraju. Neki koji nisu imali zavidnu minutažu su promijenili klubove u zimskom prelaznom roku i sad traže svoju šansu. Tu mislim na Kodru koji je napustio Mainz i zaigrao, kao i na Bešića, koji je prelaskom u Middlesbrough došao do prostora za igru. Bitno je da imamo široku bazu iz koje ćemo crpiti kvalitet. Naša je želja da kroz prijateljske mečeve izgradimo sistem igre i da se igrači naviknu na zahtjeve koje ćemo im postaviti, rekao je Prosinečki za Blic.

Koliko stigne gleda i mečeve bh. prvenstva sa potencijalnim reprezentativcima.

– Više ne znam koga sve pratim. Gledamo sve fudbalere koji imaju mogućnost da obuku dres BiH. Momci iz Premijer lige koji su bili na turneji u Americi pokazali su da se na njih itekako može računati u budućnosti. Bitno je da se trude i bore i onda neće biti problema, dodao je Prosinečki.