Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prosinečki nakon turneje izdvojio nekoliko imena

robert-prosinecki

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki od nedavnog imenovanja nastoji udovoljiti svim zainteresovanim medijima u BiH i Hrvatskoj, a jedan od najinteresantnijih intervjua dao je zagrebačkim Sportskim novostima u kojem se dotakao američke turneje i kvaliteta igrača, koji sun a vrata A tima zzakucali iz drugog plana. Medije u Hrvatskoj najviše je interesovao Luka Menalo, jer je riječ o igraču koji se dovodi u vezu i sa Dinamom i sa Hajdukom.

– Šehić je branio fenomenalno. No dobro, on je već bio u reprezentaciji. Svakako bih istaknuo Luku Menala jer taj mladić to definitivno zaslužuje. Nadalje, treba pohvaliti Sarića, mladog Ćavara, Lončara… Graovac je recimo odigrao izvanredno. Ma, ima zaista dobrih igrača, tako da sam na kraju, jednostavno, morao biti zadovoljan svime što sam vidio na turneji. Naravno, vidjet ćemo još tijekom prvenstva na koje se igrače može računati u najboljoj vrsti, koji mogu doći u obzir kao reprezentativci. Evo, recimo, mladi Marko Mihojević potpisao je za PAOK. Kad sagledam sve, zaista možemo biti zadovoljni turnejom u SAD-u, rekao je selektor.

Pitanje je postavljeno i o Izetu Hajroviću, koji je potpisao za Dinamo. Hoće li u budućnosti biti u selektorovom fokusu?

– U jednom je razdoblju Hajrović bio u reprezentaciji BiH. Vidim ga kao našeg reprezentativca. Jedno vrijeme nije igrao u Werderu, čak dosta vremena. Meni je kao izborniku jako dobro došlo što je potpisao za Dinamo, vjerujem da će se ondje pokazati u pravom svjetlu te da će kontinuirano igrati. Isto tako vjerujem da će u tom slučaju opet biti u reprezentaciji BiH, zaključio je Prosinečki.