Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prosinečki: Ne želim biti njihov selektor, dosta mi je Balkana

robert prosinecki

Kas je nakon debakla na Rujevici protiv Finske smijenjen selektor reprezentacija Hrvatske Ante Čačić, navijači su gotovo pa plebiscitarno tražili Roberta Prosinečkog. To se nije dogodilo. Nakon što je bez posla u Sloveniji ostao Srečko Katanec, slična stvar. Tamošnji mediji pisali su da je dogovor sa Žutim skoro pa gotova stvar.

Naravno da ništa nije bilo ni od toga. Mediji u BiH zazivali su Prosinečkog kad je Meša Baždarević postao bivši, a najnovije vijesti iz Srbije sugerirale su da će se Robi vratiti u Beograd i da će baš on biti nasljednik smijenjenog selektora Slavoljuba Muslina, koji je nogu dobio nakon što je “Orlove” nakon osam godina odveo na SP.

Robi je očito tražena roba na Balkanu, ali on Balkan više ne želi.

“Kada god se isprazni neko mjesto u Zagrebu ili Beogradu, mediji uvijek mene izvuku. Iskreno, umoran sam od toga, tih priča. Što god da izjavim, druga će strana komentirati, vagati. Da se razumijemo, ja nacionalno opterećenje nemam. Na pitanje jesu li me zvali s Terazija, odgovor je ne”, rekao je Robert Prosinečki u razgovoru za Večernji list te otkrio da ga posao izbornika Srbije ne zanima iako se u medijima već naveliko spominje kao mogući nasljednik smijenjenog Muslina.

“Hvala onima koji me spominju, ali ja neću biti selektor Srbije, dosta mi je raditi na ovim prostorima. Moji su svi planovi vezani za to da preuzmem klub, i to negdje u Evropi,” rekao je Prosinečki pa je komentirao špekulacije da je trebao biti selektor Hrvatske.

“Ma i ta je tema izlizana. Bio sam bez posla, niko me nije zvao. A znamo i zašto.”