Fudbal

Prosinečki: S igračima koje imam možemo pobijediti svakoga u Evropi

20/01/2018

Robert Prosinečki nedavno je postao novi selektor bosanskohercegovačke reprezentacije, a za španski As komentirao je aktualnu situaciju u Realu i Barceloni te vlastita očekivanja od angažmana u BiH.

– Jedva čekam debi na bh. klupi. Naravno da postoji pritisak, ali on se podrazumijeva kada vodite selekciju koja ima sve za velike rezultate, rekao je bivši selektor Azerbajdžana pa opisao stil koji misli implementirati u igru BiH.

– Planiram sve podrediti stilu igrača. Kao i svi, i ja želim da mi ekipa igra poput Barcelone ili Manchester Cityja, trener sam koji voli imati posjed, dominaciju i igru od noge do noge. Mogu reći da u aktualnom kadru imam igrače koji imaju dovoljno kvaliteta za pobijediti bilo koju ekipu u Evropi, samouvjereno je rekao Prosinečki pa se prisjetio igranja u Španiji.

– Igrao sam u Realu tri godine i siguran sam da moji nastupi nisu bili baš impresivni. Godinu i pol propustio sam zbog povrede, najviše zbog toga nisam bio na nivou kao prije. To što sam igrao i za Real i za Barcelonu vidim kao velik uspjeh i čast.

Osvrnuo se i na aktualno stanje u svojim bivšim klubovima.

– Barcelona odlično igra, puno bolje nego prošle sezone. S Dembeleom i Coutinhom imat će još bolju ekipu, a lošu sezonu Reala iskoristili su na najbolji način. Kupovinom Coutinha, Barcelona je potvrdila da radi odličan posao na tržištu jer on je igrač koji posjeduje vanserijsku kvalitetu, a takve ne možete dobiti za mali novac. Mislim da je problem Reala u tome što nisu osvježili tim nakon prošle vrhunske sezone. Otišli su James Rodriguez i Morata, a nije došao niti jedan igrač koji bi unio novu glad za pobjedama. Situacija je takva da je Bale gotovo cijelu sezonu propustio zbog povreda, a Cristiano nije na nivou kao prijašnjih godina, pa ne čudi što se Zidane stalno suočava s novim problemima, kazao je Prosinečki.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.