Karačić i Obšivač

Protiv Slobode idemo na pobjedu i ostvarenje našeg cilja

viber_slika_2021-05-14_11-01-00 (1)

Široki Brijeg je trenutno na četvrtom mjestu ljestvice Premijer lige BiH s 52 boda, dva manje od trećeplasiranog Veleža i dva više od Zrinjskog koji je na petom mjestu. Te tri momčadi u preostala tri kola borit će se za treće i četvrto mjesto koje vode u Uefinu konferencijsku ligu sljedeće sezone

U okviru 31. kola nogometne Premijer lige BiH Široki Brijeg u nedjelju gostuje kod Slobode, a po riječima Širokobriježana Tonija Karačića pred njegovom momčadi ključno je razdoblje za ostvarenje cilja, a to je plasman u Europu.

– Za očekivati je da će biti nezgodna utakmica. Oni su dolaskom novog trenera u nekom valu pozitivnih rezultata i igraju dosta kvalitetnije nego prije. Očekujem dosta tešku utakmicu, činjenica je da mi u svakoj od ovih utakmica gledamo da do kraja ostvarimo svoj cilj, a to je da pobjeđujemo kako bismo se plasirali u Europu – kazao je Karačića na konferenciji za novinare.

Kratko se osvrnuo i na utakmicu prošlog kola u kojoj su Široki Brijeg i Tuzla City na Pecari odigrali bez pogodaka:

– Prošlu utakmicu mogli smo kvalitetnije riješiti, ali nismo to napravili. Međutim, borba i želja igrača je bilo na visokoj razini, a to očekujem i za ovu utakmicu. Najavio sam da ćemo se boriti do kraja, pa ćemo se na takav način postavit.

Dodao je kako Kristijan Medić neće biti spreman za utakmicu u Tuzli, a izvan konkurencije zbog akumuliranih kartona su i Božo Musa i Mijo Šabić.

Susret je najavio i 30-godišnji Jure Obšivač koji je rekao da je cilj plasman u Europu i da u momčadi vlada dobro raspoloženje pred odlazak u Tuzlu.

– Cilj je u ući u Europu i to je dobro za nas igrače i za klub. Mislim da smo dobra klapa i da ćemo dati sve od sebe za ostvarenje našeg cilja. Ovo je neugodno gostovanje, ali mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu i ako budemo dali sve od sebe i budemo pravi na terenu, tada pozitivan rezultat ne bi trebao doći u pitanje – naglasio je Obšivač.

Po njegovim riječima, utakmica će biti psihološki biti teža za Široki, nego za domaćina Slobodu, koja nema rezultatski imperativ.

– Oni u ovu utakmicu ulaze sigurno dosta rasterećeni, ali mi se moramo bazirati na sebe i svoju igru. Međutim, mi idemo na pobjedu i dati ćemo sve od sebe da to i ostvarimo – zaključio je Obšivač.

Široki Brijeg je trenutno na četvrtom mjestu ljestvice Premijer lige BiH s 52 boda, dva manje od trećeplasiranog Veleža i dva više od Zrinjskog koji je na petom mjestu. Te tri momčadi u preostala tri kola borit će se za treće i četvrto mjesto koje vode u Uefinu konferencijsku ligu sljedeće sezone.