Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvak u opasnoj zoni: WBA porazio Leicester

leicester

West Bromwich Albion, kao i sve ekipe Tonyja Pulisa, igra tako da mu je najvažnije ne izgubiti, posebno u gostima. A kada tamo pobijedi, to je znak da sa suparnikom nešto ozbiljno nije u redu.

Upravo to događa se s Leicesterom, aktualnim prvakom Engleske, koji je u 11. kolu Premier League doživio već peti poraz, 1:2 od WBA. Gost ih je tako pretekao na tabele, a Lisice gurnuo u borbu za opstanak.

Leicester je na 14. mjestu, ali samo dva boda udaljen od zone ispadanja i pri dnu društvo mu pravi drugo najveće iznenađenje prošle sezone, Bilićev West Ham.

Leicester je bio bez golmana Schemichela, koji je na gostovanju kod Copenhagena u Ligi prvaka slomio ruku, dok je Jamie Vardy počeo na klupi, ali svejedno, nije se očekivao ovaj poraz.

Matt Phillips bio je junak pobjede gostiju, jer prvi gol je namjestio, a pobjednički postigao.

U 52. minuti s desnog krila sjajno je centrirao za Jamesa Morrisona, koji glavom dovodi goste u vodstvo.

Samo tri minute kasnije, repriza pred drugim golom; Riyad Mahrez također s desne strane centrira, a Islam Slimani, koji je ovog ljeta kupljena za rekordnih 35 miliona eura, poentira za 1:1.

Konačnan rezultat u 72. minuti postavlja Phillips, koji je prihvatio poklon Dannyja Drinkwatera.

Leicesterov veznjak poskliznuo se i predao mu loptu, a krilo gostiju postiže gol.

Ranieri je na kraju, kada je Ulloa zamijenio Hutha, igrao s tri napadača i sa samo jednim stoperom, ali ni to mu nije pomoglo da se spasi poraza koji Leicester dovodi u jako tešku situaciju.