Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubojiti napad

Prvi put od odlaska sir Alexa Crveni đavoli imaju “Trio 10+” i “Kvartet 10+”

rass

Manchester United igra kao preporođen dolaskom na klupu sir Alexovog učenika Ole Gunnara Solskjaera

Manchester United, nakon što je Marcus Rashford postigao prvi gol u pobjedi protiv Watforda od 2:1, postao je tim s tri igrača koja su ove sezone zabila 10 i više golova u Premier ligi.

To su u tom trenutku bili Paul Pogba, Romel Lukaku i Marcus Rashford.

To Crveni đavoli nisu imali nikada još nakon odlaska sir Alexa Fergusona s klupe.

Posljednji put u jednoj sezoni u Premier ligi Manchester United je imao trojicu sa 10 i više golova u sezoni 2012/13, a tada je još uvijek na Old Traffordu šef bio sir Alex. Bili su to Robin Van Persie, Wayne Rooney i Chicharito.

No, kada je Martial zabio drugi gol za Crvene đavole u subotu, United je postao ekipa s četiri igrača koja su ove sezone zabila 10 i više golova u Premier ligi. Pogađate, to su imali i pod palicom sir Alexa, ali u sezoni 1995/96. Bio to tada kvartet Eric Cantona, Andy Cole, Paul Scholes i Ryan Giggs.

Pored Uniteda, samo su još tri kluba u istoriji Premier lige u jednoj sezoni imala četiri “strijelca 10+”. Bili su to Chelsea (sezone 2009/10, 2010/11), Arsenal (2012/13), i Manchester City (2017/18).

Manchester United igra kao preporođen dolaskom na klupu sir Alexovog učenika Ole Gunnara Solskjaera. Vratili su se u igru za Ligu prvaka, gdje će do kraja sezone voditi žestoku bitku s Tottenhamom, Arsenalom i Chelseajem.