Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prva liga FBiH

Prvotimci Jedinstva s optimizmom otputovali u Goražde

JEDINSTVO_GORAZDE05

Stručni štab Jedinstva neće moći računati na suspendirane Hodžića, Porića, Jašarevića i Tahirovića

Prvotimci bihaćkog Jedinstva su, ohrabreni prošlosedmičnom pobjedom protiv Igmana, otputovali u Goražde, gdje ih sutra očekuje ogled u okviru 25. kola Prve lige Federacije BiH.

Šef stručnog štaba Vlado Jagodić najavio je hrabru i napadačku igru, iako je svjestan kako je Goražde trenutno među najboljim prvoligaškim timovima.

-Igramo protiv tima koji u posljednje četiri utakmice nije primio gol. Pored dobre forme, imaju i prednost domaćeg terena, međutim vjerujem u svoj raspoloživi igrački kadar. Sigurno smo bolji od onog što pokazuju naši dosadašnji rezultati i možda je vrijeme da to prezentujemo i na jednom gostovanju. Nećemo se braniti i čuvati nulu, nego ćemo pokušati igrati otvoreno i za gol više – rekao je Jagodić.

Stručni štab Jedinstva neće moći računati na suspendirane Hodžića, Porića, Jašarevića i Tahirovića, što je možda i prilika za dokazivanje nekih mlađih nogometaša.

-Skoro da smo već i navikli na izostanak nekoliko standardnih igrača. U Goražde idemo s optimizmom, odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku – istakao je nogometaš bihaćkog sastava Agami Daniel Hando.

Defanzivac Amar Čirić je dodao i kako je ekipa trenirala najvišim intenzitetom, te da je osjetan timski napredak u posljednji dvadesetak dana.

-Izvanredno treniramo, imamo dobru atmosferu i doslovno napredujemo iz sedmice u sedmicu. Trijumf protiv Igmana nam je omogućio dobro raspoloženje, koje ćemo pokušati potvrditi u Goraždu. Za nas bi i bod bio uspjeh, ali iskoristit ćemo i svaku priliku za više, ukoliko nam se ukaže – kazao je Čirić.

Bihaćki prvoligaš će u sutrašnju utakmicu ući s 36 bodova na kontu, tri više od Goražda. Eventualnim dobrim rezultatom, skoro bi i osigurao ostanak u prvoligaškom društvu.