Fudbal

Čestitka za papeta

PSG čestitao rođendan Sušiću: “Naša legenda danas navršava 64 godine”

13/04/2019

Na zvaničnom Twitter profilu PSG-a najprije je objavljena čestitka povodom 61. rođendana bivšeg Papetovog saigrača Jean-Marc Pilorgeta, koji je također rođen 13. aprila

Legendarni bosanskohercegovački fudbaler, bivši reprezentativac Jugoslavije i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas proslavlja 64. rođendan, a legendarnom Papetu čestitka je stigla i iz njegovog bivšeg kluba Paris Saint Germaina (PSG), javlja Anadolu Agency (AA).

Na zvaničnom Twitter profilu PSG-a najprije je objavljena čestitka povodom 61. rođendana bivšeg Papetovog saigrača Jean-Marc Pilorgeta, koji je također rođen 13. aprila.

“Imamo i još jedan rođendan, naša legenda Safet Sušić danas navršava 64 godine”, navedeno je u postu.

PSG je podijelio i video sa nekim od najboljih golova Safeta Sušića koje je postigao u dresu PSG-a, a uz video se mogu vidjeti emotikon torte i hashtag “PSGLegend”.

Safet Sušić Pape rođen je 13. aprila 1955. godine u Zavidovićima. Mnogi će se složiti da je jedan od najboljih fudbalera Evrope i svijeta u svojoj generaciji.

Karijeru je započeo u Krivaji iz Zavidovića, gdje je već sa 16 godina počeo igrati u prvom timu. Sezonu 1972/73 počeo je kao igrač FK Sarajeva. U sljedećih desetak godina, i 350 odigranih utakmica, Safet je za tim sa Koševa postigao oko 250 golova.

Početkom osamdesetih, 1982. Safet prelazi u Paris Saint-Germain gdje ostaje devet godina. I u timu iz glavnog grada Francuske, Sušić ostavlja veliki trag. Jedan je od najvećih fudbalera koji su igrali u klubu. Zvanično je proglašen za najboljeg stranog igrača u Francuskoj. Karijeru je okončao u ekipi pariskog Red Stara.

Sušić je odigrao 51 utakmicu i postigao 21 pogodak za reprezentaciju bivše Jugoslavije u periodu između 1977. i 1990.

Proglašen je najboljim sportistom Bosne i Hercegovine i najboljim fudbalerom Jugoslavije 1979.

Papetov najveći uspjeh u trenerskoj karijeri za sada je plasman reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo u nogometu u Brazilu 2014. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.