Liga prvaka

PSG i Chelsea slavili u prvim četvrtfinalnim utakmicama

psg (1)

Konačan rezultat susreta Bayern i PSG bio je 2:3, a na utakmici Porta – Chelsea 0:2

U večerašnjoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka PSG je sa 3:2 slavio u gostima protiv Bayerna u Njemačkoj.

U gostima je slavio i Chelsea sa dva gola protiv Porta čiji fudbaleri nisu uspjeli zatresti mrežu protivnika, javlja Anadolu Agency (AA).

Na utakmici Bayerna i PSG-a već u trećoj minuti Kylian Mbappe je postigao gol i doveo u vodstvo francuskog predstavnika, a u 28. minuti prednost je uduplao Marcos Aoas Correa Marquinhos. U 37. minuti Maxim Choupo-Moting postigao je gol za Bayern, a u drugom poluvremenu u 60. minuti to je uspio i njegov klupski kolega Tomas Miler, čime je njemački tim poravnao rezultat. Kylian Mbappe ponovo je u 68. minuti zatresao mrežu gola Bayerna za konačnih 2:3.

U susretu Porta i Chelseaja, Mason Mount je u 32. minuti doveo u vodstvo goste iz Londona. Prednost je povećao Ben Chilwell u 85. minuti, a to je bio i konačan rezultat ovog duela.

U sinoć odigranim utakmicama preostala četiri tima koja su se plasirala u četvrtfinale Manchester City je slavio protiv Borussije Dortmund s 2:1, dok je Real Madrid pobijedio Liverpool rezultatom 3:1. Ovi timovi igraće revanše 14. aprila, dok će timovi koji su večeras odmjerili snage uzvratne utakmice igrati dan ranije, 13. aprila.