Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Idrissa Gueye

PSG nastavlja sa “skromnim” pojačanjima, za 32 miliona doveli veznjaka Evertona

gueye

Finansijski detalji transfera nisu objavljeni, ali procjenjuje se kako je PSG platio odštetu od oko 32 miliona eura

Francuski nogometni prvak Paris Saint Germain angažovao je senegalskog reprezentativnog veznjaka Idrissu Gueyea, dosadašnjeg člana Evertona, s kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

Gueye se vratio u Francusku nakon četiri sezone provedene na Otoku, od 2010. do 2015. bio je član Lillea iz kojega je prešao u Aston Villu gdje se zadržao jednu sezonu dok je posljednje tri godine proveo u Evertonu.

‘Iznimno sam ponosan što sam potpisao za PSG. Želio sam svojoj karijeri donijeti novi poticaj potpisom za jedan od najambicioznijih i najstrukturiranijih projekata u Europi’, rekao je Gueye.

Finansijski detalji transfera nisu objavljeni, ali procjenjuje se kako je PSG platio odštetu od oko 32 miliona eura.

Nastavak je to manjih ulaganja u nogometaše Parižana koji su odustali od trošina stotina miliona eura na skupocjene zvijezde, kao što su to napravili s Mbappeom i Neymarom.


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.