Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PSG: Nismo namjestili utakmicu sa Crvenom zvezdom

psg_zvezda

Nakon teksta francuskog lista L'equipe koji je pod znak pitanja stavio regularnost susreta PSG – Crvena zvezda, oglasio se i pariški klub. PSG je pobijedio Crvenu zvezdu sa 6:1, ali je ovaj list iznio senzacionalne optužbe i sumnje na regularnost susreta, kazavši da je jedan čelnik Zvezde pokušao uplatiti čak pet miliona eura na poraz njegovog kuba od PSG-a.

Nešto ranije je beogradski klub u svom saopštenju naveo da se svi iz Uprave gnušaju na iznesene laži, dok se sada upravo preko L'equipea oglasio i PSG, demantirajući da je bilo ikakvih sastanaka čelnika dva kluba, kada je posrijedi namještanje ovog duela.

– Sa čuđenjem i ogorčenošću primamo informaciju koju ste podijelili s nama. Ni u jednom trenutku, niko od članova kluba nije imao bilo kakve razgovore, osim onih standardanih vezanih za organizaciju susreta, sastanke povodom toga, posjete i ostale protokolarne stvari na marginama utakmice, navodi PSG.

– Ovom prilikom, naš klub podsjeća na svoju posvećenost osnovnim principima sporta, integriteta takmičenja i posljedičnim odbacivanjem bilo koje radnje koja bi mogla dovesti u ptanje taj integritet, navodi su u saopštenju pariškog kluba.

PSG