liga prvaka

PSG-ovi igrači optužili suca Kuipersa za vrijeđanje i psovanje: “Dva puta mi je rekao da odj..em”

psg kuipers

Utakmicu su po njenom završetku prokomenarisali mnogi akteri, ali  posebno se ističu riječi Andera Herrere

Manchester City je prvi učesnik ovogodišnjeg finala Lige prvaka nakon što su sinoć na domaćem terenu savladali PSG rezultatom 2:0.

Utakmicu su po njenom završetku prokomenarisali mnogi akteri, ali  posebno se ističu riječi Andera Herrere.

”Bili smo bolja ekipa 70 minuta i ispadamo s visoko podignutom glavom. Tužni smo, ali i svjesni da nije lako nakon finala iz prošle sezone biti među četiri posljednja u ovoj”, izjavio je Herrera koji se osvrnuo na glavnog suca utakmice Bjorna Kuipersa, odnosno na trenutak u kojem je, tvrdi, psovao njegova suigrača Leandra Paradesa.

PSG-ov trener Mauricio Pochettino je nakon ogleda rekao da nije čuo što se tačno dogodilo i da to nije nikakva isprika za njegov sastav, ali i napomenuo da će ”UEFA možda provjeriti situaciju”. Herrera je bio puno jasniji.

”Paradesu je u jednom trenutku rekao da od..be. Ne možemo to prihvatiti. Da mi to kažemo dobili bismo zabranu igranja od tri ili četiri utakmice. A pričamo o poštovanju.”

Herrera nije jedini koji je na ovaj način opisao kako je Kuipers komunicirao na jučerašnjoj utakmici. Na isti se njegov rječnik požalio i Marco Verratti.

”Dvaput mi je rekao da se j..em”, rekao je Talijan.