Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

francuska zvijezda

PSG prodaje Mbappea, Real zbog njega ruši rekord?

mbappe
Foto: PSG/Twitter
Mbappe

Fabrizio Romano, najugledniji izvor s tržišta nogometaša, objavio je kasno sinoć kratko i jasno na Radio Marci: “PSG želi prodati Mbappea odmah”

Kylian Mbappe (24) je nakon sedam godina u PSG-u te šest od transfera tamo za 180 miliona eura na odlasku iz kluba. Katarski emir, šeik Tamim bin Hamad Al Thani, jučer je u Dohi dao ultimatum Mbappeovoj sviti.

Emir je jučer ujutro dao ultimatum. Mbappe je odgovorio negativno i noćas je priča završena.

Najplaćeniji igrač PSG-a mora do kraja mjeseca ili produžiti ugovor koji mu završava idućeg ljeta ili otići. Nema treće opcije jer PSG-u ne pada na pamet bez odštete pustiti superzvijezdu koju plaća vrtoglavih 72 miliona eura godišnje. Kasno sinoć došlo je do izvjesnog nastavka priče.

Mbappe je na emirov ultimatum odgovorio da ne želi igrati za PSG nakon juna 2024. Na to je emir prema francuskim medijima kasno sinoć presjekao: Mbappea prodaje ovog ljeta i to se zna kome. “Katarski emir i Florentino Perez su dogovorili Mbappeov transfer za 200 miliona eura fiksno i 50 miliona eura bonusa”, piše psgcommunity.

Fabrizio Romano, najugledniji izvor s tržišta nogometaša, objavio je kasno sinoć kratko i jasno na Radio Marci: “PSG želi prodati Mbappea odmah”. Ova vijest je noćas postala glavna u francuskim i španskim medijima. Jasno je zašto na potonjima.

Zna se u koji klub Mbappe jedino želi i s kojim je već barem tri godine u bliskom kontaktu. Real i njegov predsjednik Florentino Perez ne prestaju zvati Mbappea, a osjećaji su uzajamni.

Mbappe sada nakon šest godina, 260 utakmica, 212 golova i 98 asistencija odlazi iz PSG-a u Real.