Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

francuska

PSG proigrao kad je Messi izašao, L'Equipe ga ne štedi: “Je li iko očekivao da će biti ovako loš?”

messi pochettino

“Dodavanja su mu bila netačna, gubio se na terenu i bio je potpuno nevidljiv”

PSG je sinoć u 12. kolu prvenstva pobijedio Lille 2:1 iako je gubio do 74. minute.

Gosti su poveli u 31. minuti, ali je PSG okrenuo golom Marquinhosa u 74. i Di Marije u 88. minuti. Kylian Mbappe nije igrao zbog bolesti, ali sve ostale zvijezde bile su na terenu od prve minute, uključujući Lionela Messija.

No Argentinac je odigrao vrlo slabih 45 minuta nakon čega ga je Mauricio Pochettino ostavio u svlačionici. L'Equipe mu je za nastup dao ocjenu 3 i, iako je istaknuo da Messi nije bio potpuno spreman, oštro je kritizirao Argentinca.

“Izvadili smo ga iz opreza jer ga želimo imati spremnog za utakmicu protiv RB Leipziga u Ligi prvaka”, kratko je Pochettino objasnio zašto je Messija na poluvremenu ostavio u svlačionici.

PSG je sinoć u 12. kolu Ligue 1 pobijedio Lille kod kuće 2:1 i pobjegao drugoplasiranom Lensu na deset bodova.

Gosti su poveli u 31. minuti golom Jonathana Davida i prednost su imali sve do 74. minute kad je Marquinhos izjednačio, a pobjedu je PSG-u, koji je igrao bez Mbappea, dvije minute prije kraja donio Angel Di Maria, koji je odigrao fantastično drugo poluvrijeme. Asistirao je Marquinhosu za prvi i onda krasno zabio drugi gol, ali je i osim toga nosio svoju momčad prema preokretu.

“Messi je u prvom poluvremenu igrao na poziciji lažne devetke, što mu je uvijek odgovaralo, ali Messi je bio potpuno izgubljen. Dodavanja su mu bila netačna, gubio se na terenu i bio je potpuno nevidljiv. Ruku na srce, imao je problem s mišićem prije utakmice, ali to ga ne opravdava da je do sad u francuskom prvenstvu bio sjena onog Messija kojeg smo navikli gledati. Je li neko zaista mislio da Messi u četiri utakmice u Ligue 1 neće ni zabiti ni asistirati? No to se stvarno dogodilo. Na kojoj god poziciji igrao u prvenstvu, Messi ne može ništa i njegova igra praktički nema nikakvog učinka”, piše L'Equipe i nastavlja:

“S druge strane, njegov sunarodnjak Angel Di Maria ostavlja sve dublji trag u PSG-u. Iako od dolaska 2015. godine nije uvijek bio u najboljoj formi, Di Maria igra sjajno. Puno mu pomaže Neymar, s kojim se savršeno razumije, ali ove sezone je već nekoliko puta odlučivao utakmice. Savršeno je asistirao Marquinhosu, mogao je i sam ranije zabiti i onda je donio pobjedu PSG-u. Njegova kreativnost će u ovakvim okolnostima biti neprocjenjiva”, zaključio je L'Equipe, koji je Di Mariji dao ocjenu osam i proglasio ga igračem utakmice.