Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PSG suspendovao Auriera zbog uvreda na račun trenera i saigrača

aurier

Francuski klub Paris Saint-Germain suspendovao je desnog beka Sergea Auriera (23) nakon niza uvreda koje je iznio na račun trenera, te pojedinih fudbalera tog kluba.

Rukovodstvo PSG-a se na ovaj potez odlučilo zbog uvreda koje je na račun Zlatana Ibrahimovića i trenera Laurenta Blanca izrekao ovaj reprezentativac Obale Slonovače.

“Donio sam odluku da Serge Aurier bude suspendovan. Paris Saint-Germain je vrlo jaka institucija kojoj ne može niko naškoditi”, kazao je predsjednik francuskog lidera Nasser Al-Khelaifi, navodi se u saopćenju kluba.

Ovom odlukom Rukovodstva PSG 23-godišnjem desnom beku neće biti dozvoljeno da u utorak odigra utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv londonskog Chelsea na “Parku Prinčeva” u Parizu.

Aurier se kasnije izvinio treneru, saigračima i navijačima rekavši da je to što je uradio “neoprostivo”.

“Zaista žalim zbog onog što se dogodilo i prihvatiću sve posljedice. Mogu samo zahvaliti Laurentu Blancu za sve što je učinio za mene u PSG-u”, izjavio je fudbaler, prenose francuski mediji.

Reprezentativac Obale Slonovače je u nedjelju u video anketi preko društvenih mreža odgovarao na pitanja navijača o treneru Lorentu Blancu ali i pojedinim saigračima putem koje je iznio niz uvreda na njihov račun.