Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grupa D

Pukki u finišu donio Fincima bod protiv Ukrajine

U preostalim utakmicama nije bilo većih iznenađenja

Odigrano je još devet utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, uključujući i duel Ukrajine i Finske, koje se nalaze u grupi sa Bosnom i Hercegovinom. Tu je završeno remijem rezultatom 1:1.

Ukrajinci su tokom svih 90 minuta isključivo napadali. U prvom dijelu ove utakmice nije bilo golova, a omjer u udarcima (12:2) govorio je dovoljno kako se igralo u tim trenucima.

Finci su tako izdržali do 80. minute kada je postignut prvi pogodak na utakmici. Strijelac vrlo vrijednog gola za Ukrajinu bio je napadač Shakhtara, Junior Moraes.

Ipak, u 89. minuti dosuđen je penal za goste, a Teemu Pukki je bio siguran sa bijele tačke za veliki bod Finske u Ukrajini.

U preostalim utakmicama nije bilo većih iznenađenja. Njemačka se namučila u Ukrajini, ali je golom Sergea Gnabryja slavila rezultatom 1:0.

Do rutinskog trijumfa došla je i Italija na gostovanju Bugarskoj rezultatom 2:0. Strijelci za Azzurre bili su Andrea Bellotti u prvom i Manuel Locatelli u drugom dijelu.

Zlatan Ibrahimović je upisao novu asistenciju u pobjedi Švedske na gostovanju Kosovu rezultatom 3:0, a lake trijumfe upisali su Sjeverna Makedonija protiv Lihtenštajna (5:0), Poljska protiv Andore (3:0) i Mađarska kod San Marina (3:0).

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, drugo kolo:

Austrija – Farski Otoci 3:1

Bugarska – Italija 0:2

Izrael – Škotska 1:1

Kosovo – Švedska 0:3

Poljska – Andora 3:0

Rumunija – Njemačka 0:1

San Marino – Mađarska 0:3

Sjeverna Makedonija – Lihtenštajn 5:0

Ukrajina – Finska 1:1