Putin i Infantino ispratili trofej SP na turneju širom Rusije

infantino_putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednik Svjetske fudbalske federacije /FIFA/ Gianni Infantino danas su ispratili pehar Svjetskog kupa na turneju širom Rusije.

“Narodu Rusije poručujem da uživaju i proslavljaju turnej trofeja i potom Svjetski kup. Svijetu poručujem da dođu u Rusiju i da uživaju u toj zemlji i da proslavljaju kup”, naglasio je Infantino govoreći pored Putina na stadionu “Lužniki” u Moskvi.

Okruženi sa više stotina mladih fudbalera, Infantino i Putin su naizmjenično držali trofej Svjetskog kupa prije nego što pehar krene na svoju turneju od 123 dana tokom koje će preći 2.600 kilometara.

“Počinjemo turneju kako bi pripremili cijeli svijet za turnir naredne godine tokom kojeg će sa ovih stadiona utakmice posmatrati tri milijarde ljudi širom svijeta i kada će trofej biti predat novom šampionu”, naglasio je Infantino.

Moskva je olakšala vizni režim za strane navijače i uložila je više milijardi dolara u stadione, hotele i drugu infrastrukturu.

“Sve protiče po planu i sve je finansirano na odgovarajući način”, rekao je Putin Infantinu u odvojenom sastanku održanom nakon odlaska trofeja na turneju po Rusiji.